Tweezijdig te dragen

Comfortabel design uit Berlijn

Elk mondmasker is uniek!

Wasbaar op 60°C

Tweezijdig te dragen

Ons verhaal

Berlin Mask Parade is het verhaal van twee Berlijnse kostuumontwerpers die nu mondmaskercouture maken: Kerstin Micheel en Birgit Neppl.

Het verhaal begon toen deze twee ervaren kostuumontwerpers vanwege het coronavirus plotseling al hun opdrachten voor theaterproducties in rook zagen opgaan.

Tegelijkertijd was het in Berlijn bij het begin van de lockdown in maart al snel lastig om aan mondmaskers te komen. Toen vrienden en familie om maskers gingen vragen, begonnen Kerstin en Birgit enthousiast met de productie van niet-medische mondmaskers. Hiervoor gebruikten ze hun enorme voorraad bijzondere stoffen, afkomstig uit alle delen van de wereld. En ze zetten hun expertise in: Kerstin is gespecialiseerd in het maken van historische kostuums en Birgit in het maken van kostuums waarmee acrobatische toeren en snelle kledingwissels mogelijk zijn.

Dankzij hun jarenlange ervaring als kostuumontwerpers, maken ze maskers met een artistieke Schwung: mondmaskercouture. Alle maskers zijn uniek. Er is niemand die hetzelfde mondkapje draagt! Dit is deels noodzaak – stoffen kunnen niet worden nabesteld – maar Kerstin en Birgit hebben er vooral geen zin in om steeds dezelfde mondkapjes te maken. Áls er dan mondmaskers gedragen moeten worden, dán moeten ze leuk, comfortabel en uniek zijn’, is de overtuiging van Kerstin en Birgit. Want iedereen heeft een uniek gezicht. Nu je dit soms moet bedekken, kan dat in ieder geval met een uniek en bijzonder mondmasker!

Maskers van Berlin Mask Parade – Face Mask Couture worden gemaakt in Berlijn, in een eigenzinnige stijl, met creativiteit en vakmanschap. Als professionele kostuumontwerpers begrijpen Kerstin en Birgit de behoeftes van verschillende gebruikers. Daarvoor hebben zij de volgende productenlijn samengesteld:

Mondmasker Couture:

Tweelaagse unieke mondmaskers die aan twee kanten draagbaar zijn. Of je nu met de trein naar je werk gaat, naar een feestelijke gelegenheid wil, of gewoon een cool masker bij je outfit wil hebben: er is een passend design voor ieders smaak en behoefte. Verkrijgbaar in drie maten:

  • One Size, geschikt voor de meeste mensen;
  • Maat XL voor mensen met een baard of een groter hoofd;
  • Maat S voor kinderen of mensen met een klein hoofd.

Mondmasker Couture Specials:

Glamourmaskers voor speciale gelegenheden. Denk hierbij aan mondkapjes van metallic stof, met glitter of diamanten. Tevens designs waar applicaties en overige embellishments worden gebruikt, als fashion statement in het dagelijkse gebruik.

Mondmasker Couture Extra Comfort:

Maskers speciaal ontworpen voor brildragers en mensen die extra draaggemak rond de mond willen. Door een extra naad en een jersey binnenkant sluit de bovenkant beter aan op de neus en wangen.

De voordelen:

  • de (zonne)bril beslaat minder snel;
  • vormvast: geen metalen band die bobbelt of kwijtraakt in de was;
  • de extra naad zorgt voor meer ruimte voor de mond, waardoor ademen en praten makkelijker is.

Couture Maskertasjes:

Een klein en speciaal ontworpen tasje om je masker voor of na gebruik veilig en schoon te bewaren. Dankzij een karabijnhaakje kun je het tasje vastklikken aan je broek of tas.

 

nl_NLNederlands